Geschiedenis Suikerspin

Divider Suikerspin

Suikerspin heeft onzekere oorsprong, lijkt het om geboren te worden in Europa in de 18e eeuw.

De uitvinders van de machine voor suikerspin zijn de tandarts William Morrison en John C. Wharton banketbakker, van oorsprong uit Nashville, Tennessee, die de machine om het te produceren in 1897. Dit suikerwaren product uitgevonden, is het echter ontdekt door het grote publiek in 1904 op de Wereldtentoonstelling St. Louis toen het werd gepresenteerd door dezelfde uitvinders als de fee floss; was een groot succes en werd verkocht 68.655 pakketten voor de prijs van 0,25 USD het pakket, de prijs is niet belachelijk op het moment.

In Italië maakt de suikerspin zijn eerste verschijning in 1906 in Udine met het Circus van Buffalo Bill.

Hoewel vandaag de dag de Suikerspin een beetje aan populariteit heeft verloren, wordt de suikerspin wereldwijd verspreid en geassocieerd met de traditionele vakantie-evenementen, zoals het carnaval, circus, markten, feesten van het land in het algemeen en voor kinderen. Het wordt gewoonlijk gepaard met popcorn machine. In de Arabische landen en in sommige landen van Midden-Amerika het verkoopt voorverpakt en stokken zijn meestal geplaatst in een lange cilinder van een te vormen “Boom van suiker.” De Verenigde Staten heeft onlangs gekomen, de mode om het in plastic zakken verkocht in winkelcentra en in Duitsland past in enveloppen die vaak worden ingevoegd vlokken van verschillende kleur en smaak. In Italië is traditioneler en vooral eenvoudig zonder kleurstoffen. Wraps of houten stokjes of in papieren kegels. Suikerspin is één van die producten die commercieel alleen levensvatbaar zijn als op straat verkocht, heeft merkwaardig succes als verkocht in het kader van een bar of een ander soort plaats. In tegenstelling tot wat je denkt dat het doet geen pijn, want ondanks de schijnbare grootte bevat weinig suiker. In Italië degenen die hun activiteit in de verkoop van enige suikerspin en popcorn te beperken wordt vrijgesteld van de uitgifte van de ontvangst.

Compositie

Suikerspin wordt gemaakt met suiker en eventueel kleurstoffen en smaakstoffen. De meer klassieke smaken zijn eenvoudige suiker en aardbei, maar er zijn anderen, zoals banaan, kokos of munt.

De espressomachine

De moderne machines voor het vervaardigen van gesponnen suiker deze procedure: het centrale deel van de machine bestaat uit een houder die wordt geplaatst suiker en toegevoegd bij elke kleur- en smaakstoffen. Een elektrische weerstand verwarmt de ingrediënten door smelten suiker. De suiker, smolt aldus, barsten van het centrale lichaam door kleine gaatjes; invoeren in contact met de koudere lucht stolt en neemt de karakteristieke samenstelling filets die worden verzameld in een metalen houder. Op dit moment zet u gewoon een stokje langs de metalen container naar de kleine draden suiker, die zeer kleverig verzamelen, vallen elkaar steeds vergelijkbaar met watten ballen of katoen. De vakmensen kunnen wikkelen voordat de wanden van de pot reikt zodat het meer volumineuze en belucht maken.

De suiker wordt sterk beïnvloed door de mate van vochtigheid van de lucht waardoor een droog klimaat zal de gevoeligheid van het product bevorderen. De eerste machines werden het centrale deel spinnen via een kruk en verwarmd met een kleine vlam achtergelaten door een plunjer eerder ondergedompeld in alcohol. Vervolgens wordt de alcohol vervangen van de gascilinder en de elektrische weerstand tijdens de rotatie van het centrale deel is gemaakt elektrisch of door middel van een batterij. Italië heeft twee van de grootste Europese producenten van suikerspin machines en liggen op afstand van elkaar vijf kilometer, in Masi en Badia Polesine. Wereldwijd is een toonaangevende Amerikaanse Company in Cincinnati, Ohio, dat de vertegenwoordigers in vele landen van de wereld en ook in Italië heeft. Er zijn ook machines voor de automatische productie.

Divider Suikerspin