Wat is Popcorn?

Waarom ontploffen de maïskorrels eigenlijk als ze verhit worden? Een maïskorrel bestaat uit ± 80% uit (vochtige) zetmeel daarnaast bevat het nog eiwitten, vezels, olie en wat mineralen. De schil van de korrel is waterdicht, wat de korrel uitermate geschikt maakt om te kunnen poffen. Door verhitting wordt het aanwezige water omgezet in stoom waardoor er druk op de schil komt te staan. Als de druk te hoog wordt zal de korrel “ontploffen”, de schil knapt open en het zetmeel krijgt alle ruimte om uit te kunnen zetten.
Uitgedroogde korrels zijn niet geschikt om mee te poffen, door het ontbreken van voldoende water, kan er niet genoeg druk worden opgebouwd om een korrel te laten springen en zal het een (keiharde) maïskorrel blijven..

Kermissnoep.nl
Divider Popcorn

Welke smaak kies jij?

Popcorn-Label

Tradioneel

Blauw

Roze

Divider Popcorn

Greep Uit Onze Producten

Heb je nog vragen!

Mocht je nog vragen, opmerkingen of suggesties hebben, vraag het ons gerust. We kijken uit naar je bericht.

    Geschiedenis

    Popcorn

    De geschiedenis van popcorn is diep in heel Amerika, waar maïs een hoofdvoedsel is, maar de oudste tot nu toe bekende popcorn werd gevonden in New Mexico.
    Diep in een droge grot die bekend staat als de “Vleermuisgrot” werden kleine maïskoppen ontdekt, evenals verschillende individuele geplette korrels. Deze ontdekking werd gedaan door Herbert Dick en Earle Smith in 1948……