Lolly Geschiedenis

Geschiedenis Lolly

Er zijn meerdere verhalen bekend over het bestaan van de lolly.
De allereerste soort lolly bestond al lang voor de geschiedenis van de moderne mens in Afrika begon, zo ongeveer 200.000 jaar geleden, Een oermens stak een stokje in een bijennest om zo de honing eraf te kunnen likken.
De eerste zoetwaren die lijkt op wat we nu lolly’s noemen stamt uit de Middeleeuwen en werd toentertijd door mensen van adel gebruikt om gekookte suiker met behulp van stokken of handgrepen te eten.

De uitvinding van de moderne lolly is nog steeds een mysterie, maar een aantal Amerikaanse bedrijven hebben beweerd auteurschap in de twintigste eeuw.

De moderne lolly werd in 1908 uitgevonden door de Amerikaan George Smith uit Connecticut. Tenminste dat beweerde hij zelf. Hij had het idee om snoep op een stok te maken omdat dit makkelijker te eten zou zijn. In het jaar 1931 liet hij de naam van het lekkernij vastleggen. Lollipop, hij vernoemde dit naar een beroemd renpaard “Lolly Pop”.

Er zijn ook mensen die het volgende beweren:
De eerste verwijzingen naar Lollipop in de moderne context dateren uit de jaren 1920. Het kan namelijk ook een woord van Roma-afkomst zijn en in verband worden gebracht met de Roma traditie van de verkoop van gekonfijte appels op een stok geprikt. Rode appel in Roma genoemd loli phaba.
In 1958, introduceerde Enric Bernat op de Spaanse markt het eerste snoepje met een bal en knuppel, Het Chupa Chups merk werd vervaardigd. De Chupa Chup werd geboren met zeven verschillende smaken.